Thursday, January 6, 2011

Amikor én kislány voltam... / When I was just a little girl...

12-13 éves voltam, amikor kézimunkaórán abroszt és szalvétákat hímeztünk. Rengeteg mintát hozott a tanárnőnk, amikből szabadon válogathattunk. Nekem ez a kosárkás, árvácskás minta tetszett meg, a színeket Édesanyám segítségével válogattam össze, és  hogy időben elkészüljön a kis szett, van benne  az Ő és a Nagymamám keze munkája is :) Összesen 8 kosárkányi, más-más színekben pompázó árvácskát hímeztem(ünk)...

I was about 12 or 13 when, for handicraft class, we had to embroider a table cloth with four napkins. Our teacher brought us quite a lot of patterns to chose from. I immediately fell in love with these pansy baskets. I chose the fabric and threads with my mother's help, and in order to finish the project in due time, she and my grandmother helped a bit with the embroidering too :) There are in total 8 baskets of pansies, all of them in different colours...









Ha kedvetek tartja, kapjátok ti is elő a gyermekkori munkáitokat, nosztalgiázzunk együtt!

If you'd like, show us the works you made as children, join me down memory lane!


.

12 comments:

Lee Albrecht said...

São apaixonantes!!! Um belo trabalho... pena.. eu não tenho nenhum trabalho dessa idade.... só vou ter uma Toalha de Bandeja em Assis... quando tinha meus 20 anos.
Beijos
Lee

IrLik said...

Oh, embroidery satin stitch! Very nice!

Főkolomp said...

Milyen jó, hogy te ezeket megőrizted!!!! Nekem is megvannak valahol anyukáméknál, pont a napokban gondoltam erre én is.
Ma van egyáltalán hímzés technika órán?

Mánya said...

Édesanyám őrizte meg őket :) Azt, hogy van-e most hímzés technika órán, nem tudom. De jó lenne, ha volna, mert nekünk sem ártott :)

Mák said...

Hű Te már ekkor is ilyen szépen varrtál?A mennyiségből látszik, hogy igen kitartó voltál!Te figyi a szegélye is hímezve van?

Mánya said...

Hű, a széle... az nagyon próbára tette a türelmemet :D Sűrű pelenkaöltéssel van körbehímezve.

Mák said...

Aha, akkor jól láttam..le a kalappal a türelemre...Gratula tényleg!

Polly said...

A mi időnkben technika órán barkácsolni kellett. A lányoknak is.
Csináltunk fadobozt (amit nekem a nagypapám állított helyre az osztályozás után, hogy használni lehessen), sorompót, periszkópot, áramkört állítottunk össze, kertészkedtünk (volt iskolai gyakorlókert), de semmi nőies dolog :(

A lányaim már alsó tagozatban 1-1 alkalommal hímeztek, de ennyiben ki is merült a kézimunka.

Polly said...

A szalvétáid gyönyörűek! Nagyon szépen hímeztél!

Anonymous said...

Milyen kedves a tanárnőtől!Nálunk is barkácsolni kellett a nagy szocializmusban,mintha felnőtt pályafutásunkat egy ipari üzemben folytattuk volna:-p:tésztaszedőt,meg kéziszerszámokat.Talán 8.ban tanultunk kötni,amit én már rég tudtam,meg varrtunk egy szoknyát.Viszont egy kalocsai terítőt nagy slunggal elkezdtem,két nagy mintaszakasznál elfogyott a türelmem.Ma már nincs meg.
Szóval békebeliek a terítőid,kedves emlék.....

zsuzsa said...

Csodálatosak! Milyen jó, hogy édesanyád megőrizte! Én a nagymamámtól tanultam hímezni, kötni, horgolni, de sajnos semmi munkám nem maradt meg.

unikat said...

Már akkor is nagyon kitartó és rendkívül ügyes voltál!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...