Tuesday, June 29, 2010

Sangyal és Csokitolvaj / Sangel and Chocolate Thief

"Annnyaaa, tüné, betű, sok-sok, szééép, Sárá agggyaaaa" - ugye, tudjátok, hogy rögtön félretettem minden mást és elkezdtem varrni :D
"Mom, fairy, letter, many-many, beautiful, Sárá giiiiive" - I think it's quite obvious to everyone that I started stitching it right the way :D



Közben valaki ellopta a csokimat... Még nyomozok, de annyit már tudok, hogy a csokitolvajnak aprócska keze van:
In the meantime someone stole my chocolate... I'm still investigating, but I already know that the theif has really tiny hands:






Friday, June 25, 2010

Angyalkás ABC / Angels' ABC

Nagyon kevéssel Sára születése előtt, 2008 szeptemberében találtam az akkori Susannában ezt az angyalkás abc-t és rögtön eldöntöttem (mint megannyi más kép esetében), hogy felhasználom ezt a kedves mintát és kivarrom Sára nevét.
I've found this angel abc pattern in the 2008 September issue of Italian Susanna magazine, shortly before Sára was born and I've immediately decided (just like in the case of so many other patterns), that I would most definitely use it to stitch her name.



Többször is a kezembe vettem az újságot, hogy na, majd most nekifogok, de mikor rájöttem, hogy nem tetszik az összkép az adott mintából, mindig félretettem. Az este viszont eljött az ideje. Letöltöttem egy tervező programot és nekiálltam, hogy "áttervezzem" az angyalkákat és a betűket. Egy-egy angyal más betűt kapott, vagy éppen átalakult kicsit. Még hozzá is adtam egy apróságot, azaz kettőt, picike pillangók formájában :) Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar fog menni. Nekem nagyon tetszik az eredmény :) Nektek?
I didn't like the way the original pattern looked like to spell Sára, so last night I finally downloaded a designer program and "redesigned" a bit the angels and the letters, some angels have been reassigned to different letters, some have been changed jut a little bit. Even added a small detail, two actually, in the person of two little butterflies :) I was surprised how fast it went and I really like the result :) How about you?


Alig várom, hogy elkezdjem varrni!
Can't wait to start stitching them!

Kellemes hétvégét Nektek!
Have a nice weekend, Everyone!




Tuesday, June 22, 2010

Sara Moon, Bride

Ebbe a képbe is a tavalyi kiállításon lettem szerelmes. Valamikor novemberben tettem félre, akkor ilyen volt:
This is another picture I fell in love with at the exhibition in Budapest last year. Sometime in November I put it aside, this is what it looked like then:



Két hete megint eszembe jutott ez a kedves menyasszony, elővettem a fiókból és íme az eredmény:
A couple of weeks ago I felt like working on it again, so I pulled this lovely bride out of the drawer and this is the result:





Saturday, June 5, 2010

Születésnapomra / For My Birthday

Illatos rózsa és levendula, ropogós cseresznye és napsütötte édes eper, mellettük pedig a kicsit prózaibb, de annál ízletesebb zsenge zöldborsó. A kedvenceim. Milyen furcsa véletlen, hogy pont a szülinapomra szoktak beérni :DDD És mind ott vannak a Szüleim kertecskéjében!

És persze Huncut Tündér - illatosan, rózsásan, napsütöttén, huncutul :D A Legkedvencebb Kedvencem.





Friday, June 4, 2010

Biri Bari Bárány / Mary Had a Little Lamb

Messze a tökéletességtől, de nagyon közel a szívemhez:
Far from being perfect, but really close to my heart:











Wednesday, June 2, 2010

Lady of the Mist n+1

Á, dehogy! Semmi matek, arra csak bambulni tudok :DDD Megy még Tündérkirálylány iskolába, majd akkor megnézem magam! De nem is erről van most szó, hanem arról, hogy megint elővettem ezt a hölgyeményt és bököm szorgalmasan, legalábbis megpróbálom. Január első napjaiban kezdtem el, aztán tavaszt hivogattam és sok minden mást elkövettem, ezért február 4.e óta rá sem néztem. Vagyis néztem, sőt meg is sétáltattam - madárlátta hölgy ez, kérem, ott volt a februári talin Budapesten.
Így nézett ki akkor:



Ma reggelre pedig ekkorára nőtt őméltósága zöld szoknyája:



Varrás közben kicsit bepánikoltam, látván a rengeteg üres helyet, ami a gyöngyök számára van fenntartva... Na, de mindent a maga idejében, először készüljön el a ruha, nyíljanak ki a rózsák, aztán gyöngyösödünk :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...